hagabowling.se

Sverige kan vara stolta över sina fantastiskt duktiga och internationellt framgångsrika dambowlare. Det här är en sport som trots stora framgångar inte får särskilt stort utrymme i media men faktum är att bowling är en otroligt populär sport över hela landet. När damspelare väljs ut för landslaget kommer dessa huvudsakligen från Team Sweden. Landslagstruppen är det lag som kommer representera Sverige i de stora mästerskapstävlingarna förutom Europacupen eftersom det endast är individuella svenska mästare som tävlar där.

Eget ansvar för spelare

De spelare som är del av Team Sweden kommer att behöva leva upp till ett eget ansvar inom flera områden. Framförallt gäller det att träna fyra till sex pass per vecka med tränare eller på egen hand. När du spelar i landslaget innebär det långa speldagar så det krävs att alla deltagare har god fysik. Att regelbundet träna kondition och styrketräning faller givetvis under spelarens eget ansvar. Team Sweden och SvBF erbjuder coachning och mental träning så det är viktigt för spelare att förstå att mental träning är ett måste. Det är alltid bra för spelare att praktisera mental träning på egen hand. För att kunna bli del av Team Sweden måste spelaren ha fått bra resultat. Vad man kommer att titta på är hur bra en spelare presterat under tävlingar både nationellt och internationellt. Som spelare i Team Sweden ska man alltså kunna ta eget ansvar för sin träning och utveckling samt även kunna vara lojal mot sina lagkamrater.

Bowlingskor och snygga skor

För bowlare är bowlingskor kanske den viktigaste delen av deras utrustning. Skorna är specialtillverkade för bowling och kommer att ge spelare ett stabilt grepp mot golvet vid ett kast men också ger möjlighet att glida när det behövs. Skor är med andra ord viktiga även utanför bowlinghallen. Det kommer inte att räcka med endast ett par snygga skor för dam utan du kommer att behöva skor för olika tillfällen och årstider. Till vardags vill du troligtvis ha klassiska skor till jobbet men föredrar bekväma skor under promenaden. Hos NA-KD kommer du att kunna hitta ett brett sortiment av kvalitets skor såsom sandaler, kängor, stövlar, stövletter, boots, sneakers och sandaletter till bra pris. Här kan du i lugn och ro välja mellan trendiga skor eller damskor med klassisk design online. Du kan även hitta snygga och trendiga accessoarer som matchar din stil och som kommer att förhöja din personlighet.

Spelare i Team Sweden Dam

I nuläget består Team Sweden Dam av Anna Andersson, Sandra Andersson, Anneli Blomqvist, Hanna Engberg, Josefin Hermansson, Victoria Johansson, Joline Persson Planefors, Jenny Wegner och Cajsa Wegner. Det är dock inte något måste att vara med i Team Sweden för att kunna bli uttagen till landslaget. När en spelare får mycket goda resultat under längre tid samt ser ut att passa bra in med andra spelare i en grupp kan den spelaren bli uttagen som landslagsspelare.