Trots att bowlingen kom till Europa och bland annat till Tyskland skulle det dröja tills att bowlingen tog sig till Sverige. Det dröjde ända fram till början på 1900-talet, år 1909 för att vara exakt, innan bowlingen började att spelas även här uppe i Sverige.
Bruno Söderström var en olympisk spelare som var i USA på studieresa när han upptäckte bowlingen. Det var han som tog med sig bowlingen till Sverige och öppnade Regina kägelsalong i Stockholm på Drottninggatan. Men eftersom bowling var ganska dyrt att utföra så var inte bowlingens genombrott i Sverige lika omedelbart som det hade varit i USA. 1912 öppnades Sveriges andra bowlingbana som hette Fenix kägelsalong i Stockholm. Andra städer som var tidiga med att öppna bowlinghallar var Uppsala och Göteborg.
Men efter första världskriget behövde svenskarna något att roa sig med, och det var på 1920-talet som bowlingen fick sitt stora genombrott även här i Sverige. År 1930 bildades det svenska bowlingförbundet. Sex år senare, alltså år 1936, blev bowling medlem i riksidrottsförbundet.
År 1930 var också det år som den första landskampen inom bowling arrangerades. Detta skedde i den tyska staden Hamburg och landskampen var mellan Tyskland och Sverige. Trots att Tyskland hade haft bowling ganska mycket längre än Sverige så vann faktiskt Sverige den kampen.
Men innan dess hade man haft en telegrafisk match i bowling mellan Sverige och USA. Detta skedde år 1922 efter att bowlingen hade populariserats med hjälp av amerikanskt samarbete. År 1923 invigdes Mosebacke bowlinghall. Då arrangerades de första turneringarna i bowling i Sverige. Turneringen var internationell och vi hade bland annat besökare från USA.
Med alla turneringar fick bowlingen ett större allmänintresse, vilket bidrog till att fler bowlinghallar började att byggas runt om i hela Sverige.